Indeksinvestering (2024)

Bag om indeksinvestering

Indeksinvestering er en oplagt mulighed for de investorer, der ønsker at investere billigt og ikke ønsker at bruge en masse tid på at analysere virksomheder og overvåge markedet.

Ved indeksinvestering behøver man ikke at foretage konkrete vurderinger og dybdegående analyser af de enkelte aktier. Dermed spares betragtelige ressourcer i administrationen af porteføljen, og det er årsagen til at omkostningerne kan holdes på et minimum.

Når man opbygger en indeksfond, er første trin at udvælge det indeks, man vil følge. Herefter gælder det så om at opbygge en portefølje af aktier eller obligationer, der afspejler det indeks. Et eksempel på et aktieindeks er det danske OMX C25 indeks. Som investor kan man således ved at købe ét bevis i en indeksfond få et afkast, der afspejler afkastet på OMX C25 indekset.

Sparindex tilbyder investering i 22 forskellige indeksfonde fordelt på både aktie- og obligationsfonde samt tre blandede afdelinger.

De 22 indeksafdelinger

Udvalget af Sparindex-fondene er nøje sammensat, så investorer selv kan sammensætte en attraktiv portefølje, der passer til den ønskede risiko og eventuelle behov for bæredygtighed.

Indeksafdelingerne består af en række regionsopdelte afdelinger, der alle fungerer som individuelle byggeklodser, samt en afdeling for danske aktier. Hertil kommer de globale afdelinger, de blandede afdelinger, der dækker hele spektret fra lav til høj risiko, bæredygtige aktieafdelinger samt obligationsafdelingerne.

Indeksinvestering (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated:

Views: 6469

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.