Waterpark Nederland → 10 Leukste Aquaparken Met Glijbanen (2024)

Zin om een waterpark in Nederland te bezoeken? Dat begrijpen wij helemaal! Wat is er nou leuker dan urenlang zwemmen en van de glijbaan roetsjen? En niet alleen kinderen genieten ervan, want tijdens een vakantie in een waterpark beleven ook de ouders gegarandeerd waterpret. Nu alleen nog een leuk park vinden! Hieronder hebben we de 10 leukste aquaparken in Nederland (met glijbanen) voor je op een rijtje gezet.

Inhoud:

  1. Waterspeelpark Splesj bij Molecaten Park Bosbad Hoeven (Noord-Brabant)
  2. Aquapark op Resort Hof van Saksen (Drenthe)
  3. Vakantiepark Het Vennenbos (Noord-Brabant)
  4. Vakantiepark Prinsenmeer (Noord-Brabant)
  5. Waterpark Aqua Mexicana (Overijssel)
  6. Centerparcs De Kempervennen (Noord-Brabant)
  7. Camping De Lente van Drenthe (Drenthe)
  8. Camping De Kleine Wolf (Overijssel)
  9. Kampeerdorp De Zandstuve (Overijssel)
  10. Aquaventura Slidepark (Overijssel)

Top 10 leukste waterparken in Nederland (met glijbanen)

Waterspeelpark Splesj bij Molecaten Park Bosbad Hoeven (Noord-Brabant)

  • Aantal personen2 – 6
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntGroot openluchtzwembad

Brabant is een van de gezelligste provincies van Nederland. Ervaar het zelf tijdens een fantastisch verblijf op Molecaten Park Bosbad Hoeven. Wie op zoek is naar een waterpark in Nederland voelt zich hier zeker thuis, omdat Waterspeelpark Splesj vlakbij ligt! Hier geniet je van een groot zwembad met meerdere glijbanen. Terwijl jij na het zwemmen uitrust op de ligweide, maken jouw kinderen het ene na het andere bommetje.. Op loopafstand van het huisje liggen huurcaravans, luxe chalets en compleet ingerichte tenten. Ook zijn er plaatsen beschikbaar voor jouw eigen caravan of tent. Vaak vind je op een paar meter afstand een leuke speeltuin. Kortom, dit vakantiepark voor kinderen heeft dan ook alle ingrediënten in huis voor een heerlijke gezinsvakantie.

Meer info en boeken

Aquapark op Resort Hof van Saksen (Drenthe)

  • Aantal personen2 – 24
  • PrijscategorieLuxe
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntFantastische glijbanen

Het is fijn om als gezin tijd met elkaar door te brengen. Resort Hof van Saksen in het Drentse Nooitgedacht is daar de ideale plek voor. Het staat bekend om de schitterende ligging in de natuur en de luxe accommodaties. In dit fantastische aquapark in Nederland staat de steilste speedslide van ons land, die je echt eens moet uitproberen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de hoogste bandenglijbaan van de Benelux en de 107 meter lange wildwaterbaan. Ben je dus op zoek naar een vakantiepark in Drenthe met zwembad, dan is dit the place to be! Na al het waterplezier is het tijd voor een andere vorm van ontspanning. Hoog tijd voor culinair genot in het restaurant of om weg te dromen in het luxe Auping bed van jouw accommodatie. Klinkt niet gek toch?

Meer info en boeken

Vakantiepark Het Vennenbos (Noord-Brabant)

  • Aantal personen2 – 10
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntSubtropisch zwemparadijs

We kunnen wel zeggen dat Het Vennenbos een van de leukste waterparken van Nederland is. Het subtropische zwemparadijs van dit vakantiepark in Noord-Brabant is echt onvergetelijk. Van het golfslagbad tot de super slide glijbaan en spectaculaire watersproeiers: het begrip ‘waterpret’ krijgt plots een hele nieuwe dimensie! Op dit familiepark verveelt jong en oud zich geen moment. Op regenachtige dagen beleef je bijvoorbeeld dolle pret op de bowlingbaan, terwijl het sportveld en het doolhof met uitkijktoren fantastisch zijn op zonnige dagen. De comfortabele bungalows op het vakantiepark zijn geschikt voor meerdere personen. Ze vormen de ideale uitvalsbasis voor een dagje op de camping of een wandel- of fietstocht in de groene omgeving van Brabant.

Meer info en boeken

LEES OOK: Vakantieparken met subtropisch zwembad

Vakantiepark Prinsenmeer (Noord-Brabant)

  • Aantal personen2 – 6
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntVoor alle leeftijden

Voor een onvergetelijke kampeervakantie hoef je echt niet de grens over. Vakantiepark Prinsenmeer in het Brabantse Peel is daar het perfecte bewijs van. Het heeft meer dan genoeg ruimte voor zowel kampeerders als gezinnen die graag in een mobilhome of chalet willen verblijven. Vanaf jouw accommodatie wandel je zo naar het het fantastische strandbad, inclusief ligweide en een heus piratenschip voor de jongsten. Ook het subtropische zwemparadijs is dankzij de vele waterattracties onvergetelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heuse waterkanon? Of kom tot rust in de hotwhirpool of de sauna. Dompel je letterlijk en figuurlijk onder in een van de leukste waterparken van Nederland!

Meer info en boeken

Waterpark Aqua Mexicana (Overijssel)

  • Aantal personen2 – 6
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanJa
  • Pluspunt10 glijbanen + 2 sprayparken

Denk je Nederland al goed te kennen? Ga dan maar eens naar Waterpark Aqua Mexicana in Slagharen. Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open! En waarschijnlijk wil je niet eens meer naar huis wanneer je er een van de 10 glijbanen hebt uitgeprobeerd. Wist je dat de glijbanen met elkaar meer dan 500 meter lang zijn? En dan hebben we het nog niet eens gehad over het grote subtropische zwembad, het bubbelbad en de meerdere waterspeeltuinen. Kortom: welkom in een van de meest fantastische waterparken van Nederland! En er is meer goed nieuws: Aqua Mexicana is inclusief voor iedereen die verblijft op de camping bij Slagharen.

Meer info en boeken

Centerparcs De Kempervennen (Noord-Brabant)

  • Aantal personen2 – 12
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntWildwaterbaan + Snorkelbad

Hou je van indoor en outdoor actie? Dan is vakantiepark de Kempervennen in Brabant een fantastische plek voor jou. Van een klimparadijs tot een indoor speelhal en zelfs een indoor skipiste: verveling is een woord dat hier niet bestaat. Voor wie er even uit wil is er een bosrijke omgeving met een prachtig meer om te zwemmen en te vissen. Natuurlijk zijn daar geen glijbanen. Daarvoor moet je toch echt naar dit fantastische waterpark in Nederland zelf. Het heeft maar liefst 4 glijbanen, een wildwaterbaan en een snorkelbad. Wedden dat je ’s avonds in jouw comfortabele cottage als een blok in slaap valt?

Meer info en boeken

LEES OOK: Vakantieparken in Limburg met zwembad

Camping De Lente van Drenthe (Drenthe)

  • Aantal personen2 – 6
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntGrootste open waterpark van Nederland

Camping De Lente van Drenthe heeft alle ingrediënten voor een heerlijke familievakantie. Tenminste, als je een beetje sportief bent aangelegd. Tijdens de vakanties is er een animatieteam aanwezig die allerlei activiteiten organiseert, van voetbal tot zwemmen. En voor fietsers en skaters is er een heuse stuntbaan gebouwd. Vanuit jouw comfortabele stacaravan of safari lodge wandel je er zo naar toe. Ook waterliefhebbers voelen zich in dit vakantiepark helemaal thuis. Op 500 meter van de camping vind je namelijk het grootste waterpark van Nederland. ‘DX Adventurepark’ is een spectaculaire waterschans die zorgt voor een echte adrenalinekick! Wil je liever rustig aan doen? Bij het Gasselterveld ligt een zwemplas waar je op een zonnige dag kunt ontspannen.

Meer info en boeken

Camping De Kleine Wolf (Overijssel)

  • Aantal personen2 – 12
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanBeperkt
  • PluspuntVoor alle leeftijden

Na een jaar hard werken ben je toe aan een welverdiende vakantie. En waar kun je dat beter doen dan op gezinscamping De Kleine Wolf? Al zestig jaar verblijven gezinnen hier met veel plezier op de 5-sterren camping of op een van de luxe accommodaties. Waan je voor even in het buitenland op het aangelegde zandstrand met palmbomen en parasols. En ervaar hoe fantastisch een waterpark in Nederland kan zijn. Er is namelijk een overdekt zwembad met een glijbaan en een bubbelbad. Hoe leuk is het om te zwemmen terwijl het buiten regent? Ondertussen beleven de kleinste vakantiegangers wilde wateravonturen in het peuterbad.

Meer info en boeken

Kampeerdorp De Zandstuve (Overijssel)

  • Aantal personen2 – 12
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntSpectaculaire glijbanen

Denk je dat een waterpark in Nederland weinig kans van slagen heeft? 5-sterren camping De Zandstuve bewijst dat je voor een zwemparadijs echt niet naar het buitenland hoeft. Zowel het subtropische binnenzwembad als het verwarmde buitenzwembad zijn onvergetelijk. Jong en oud geniet van zwempartijtjes met goed én slecht weer. Het verwarmde buitenzwembad is altijd minstens 25 graden. Voor echte echt ‘daredevils’ is er zelfs een superlange glijbaan waar je met een flinke snelheid het water in glijdt. Wil je na alle waterpret even bijkomen? Geniet dan van een frietje in he restaurant of kom tot rust in een van de luxe vakantiehuizen, chalets of lodges.

Meer info en boeken

Aquaventura Slidepark (Overijssel)

  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanBeperkt
  • Pluspunt11 glijbanen
Waterpark Nederland → 10 Leukste Aquaparken Met Glijbanen (10)

Een park vol glijbanen in het regenachtige Nederland? Dat is leuker dan je denkt. Aquaventura Slidepark is maar liefst 5000 vierkante meter groot en doet haar naam als spectaculair glijbanen park in Nederland absoluut eer aan. In dit bijzondere deel van Avonturenpark Hellendoorn vind je maar liefst 11 fantastische glijbanen voor een absolute adrenalinekick. Vakantiepark Landgoed De Hellendoornse Berg in Haarle ligt om de hoek. Na een nacht in jouw comfortabele accommodatie ben je helemaal klaar voor een dagje waterpret. Ook aan te raden is een verblijf op Vakantiepark Hellendoorn. Hier begin je elke dag met een ontbijtje in een comfortabele bungalow voor 6 personen. Dit geeft genoeg energie voor een dagje vol spectaculaire glijbanen!

Bekijk Landgoed Hellendoornse Berg

Bekijk vakantiepark Hellendoorn

LEES OOK: Vakantieparken omgeving Hellendoorn

Meer tips voor vakantieparken met leuke zwembaden

  • Landal
    → Zwemplezier voor alle leeftijden
  • Roompot
    → Groot aantal parken met mooie zwembaden
  • Centerparcs
    → Leuke vakantieparken met subtropische zwembaden
  • Voordeeluitjes
    → Leuke acties en arrangementen

Welk waterpark in Nederland ga jij bezoeken?

We weten allemaal dat global warming de wereldwijde temperatuur doet stijgen. Ook in Nederland beleefden we de afgelopen jaren hete zomers. Wat dat betreft is het geen slechte ontwikkeling dat er steeds meer waterparken in ons land bijkomen. Wij hebben tien waterparken voor jou gevonden die niet alleen verkoelend, maar ook ontzettend leuk zijn. Zo krijg je er vaak leuke extra’s in de vorm van glijbanen en waterattracties bij. En in Nederland zijn ze meestal schoon en goed onderhouden. Aquaventura Slidepark, vlakbij Hellendoorn, is daar een goed voorbeeld van. Vanuit jouw accommodatie wandel je er zo naar toe. Kortom: een bezoek aan een waterpark is zeer de moeite waard!

→ Volg ons op Facebook voor een wekelijkse dosis vakantie-vitamines!

Meer inspiratie voor een vakantie met zwembad

  • Campings op de Veluwe met zwembad
  • Campings in Zeeland met zwembad
  • Campings in Noord-Brabant met zwembad
  • Campings in Drenthe met zwembad
  • Campings in Limburg met zwembad
  • Campings in Noord Holland met zwembad
  • Campings in Friesland met zwembad
  • Campings met overdekt zwembad Nederland
  • Campings in Gelderland met zwembad

Tags:aquapark, Nederland, vakantieparken, waterpark, zwembad

Waterpark Nederland → 10 Leukste Aquaparken Met Glijbanen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 5546

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.