Hvordan investere i indeksfond (2024)

En viktig komponent i en vellykket investeringsportefølje er diversifisering. Investorer prøver å spre pengene sine mellom en rekke aktivaklasser, inkludert gull, eiendom, gjeld og egenkapital. For å redusere risikoen jobber de med å diversifisere ytterligere selv innenfor hver aktivaklasse.

Ved å kjøpe aksjer i selskaper med ulike markedsverdier og sektorer kan du diversifisere aksjeporteføljen din, en velkjent strategi for å redusere risikoen ved aksjeinvesteringer. Indeksfond spiller inn her.

I denne bloggen vil vi diskutere indeksfond,hå investere i indeksfond.

Forstå indeksfondet

Et Index Mutual Fund, som navnet tilsier, foretar investeringer i aksjer som etterligner aksjemarkedsindekser som NSE Nifty, BSE Sensex, etc.

Disse midlene forvaltes passivt, noe som betyr at forvalteren ikke endrer porteføljens sammensetning og i stedet investerer i de samme verdipapirene som er tilstede i den underliggende indeksen i samme andel. Disse fondene har som mål å gi avkastning som er sammenlignbar med indeksen de følger.

Hvordan fungerer indeksfond?

La oss si at enIndeksfondsporer NSE Nifty Index. Dette fondet vil derfor ha 50 aksjer i porteføljen i tilsvarende proporsjoner. En indeks kan inkludere aksjer og aksjerelaterte instrumenter sammen med obligasjoner.

Indeksfondet sikrer at det investerer i alle verdipapirene som indeksen sporer. Mens et aktivt forvaltet verdipapirfond forsøker å overgå sin underliggende referanseindeks, prøver et indeksfond, passivt forvaltet, å matche avkastningen som tilbys av den underliggende indeksen.

Her er hvordan du investerer i indeksfond i India

Har du spørsmål vedrinvestere i indeksfondog lurerhvordan kjøpe indeksfond i India?I så fall har vi dekket deg på dette. Denne delen diskuterer både online og offline måter å investere i indeksfond på.

- Online prosess

  • TRINN 1:Åpne en aksjefondskonto gjennom et hvilket som helst sikkert nettsted du velger.
  • STEG 2:Hvis du ikke allerede har gjort det, fullfør KYC-prosedyrene og gå videre til neste trinn.
  • TRINN 3:Legg inn nødvendig informasjon etter behov.
  • TRINN 4:Avhengig av dine økonomiske mål, velg fondet eller fondene du vil investere i.
  • TRINN 5:Velg riktig fond og overfør det nødvendige beløpet.
  • BONUSTRINN:Du kan også sette opp en stående instruks med banken din dersom du ønsker å investere månedlig viaNIPPE(systematisk investeringsplan).

- FrakobletProsess

  • TRINN 1:Fyll ut søknadsskjemaet og KYC-skjemaet fullstendig og nøye og send inn.
  • STEG 2:Legg til og skriv inn nødvendig informasjon etter behov.
  • TRINN 3:Basert på din økonomiske appetitt, velg fondet eller fondene du ønsker.
  • TRINN 4:Betal investeringsbeløpet ved å bruke den valgte betalingsmetoden for din bekvemmelighet.
  • TRINN 5:Hvis du ønsker å investere via SIP hver måned, sett opp BillPay, eMandate, eNACH, ADF (Auto Debit Form) eller OTM (One Time Mandate) digitalt eller offline.

Fordeler med å investere i indeksfond

Når det gjelder indeksfond i India, er det mange fordeler med indeksfond du trenger å vite om.

Noen av fordelene medinvestere i indeksfond i Indiaer:

  • Lavere utgiftsforhold og lave gebyrer

Indeksfond har vanligvis lavereutgiftsforholdenn aktivt forvaltede aksjefond, noe som betyr at du kan investere mer av pengene dine der de vil gjøre det beste for din portefølje.

  • Skattefordeler

Siden indeksfondene forvaltes passivt, kjøper og selger de ikke individuelle verdipapirer like ofte som aktivt forvaltesaksjefondgjøre. Dette reduserer deres skatteforpliktelser og øker avkastningen etter skatt over tid.

  • Enkel å administrere

Indeksfond er også lettere å forvalte enn aktivt forvaltede aksjefond fordi de ikke enkelt endrer aktivaallokeringen.

Dette betyr at når du først investerer i et indeksfond, forblir dets aktivaallokering den samme til det tidspunktet du bestemmer deg for å endre det selv eller til en annen forvalter tar over fra din nåværende.

  • Upartisk investering

Indeksfond investerer ved hjelp av en automatisert, lovbasert prosess. Beløpet som skal investeres i indeksfond av ulike verdipapirer er spesifisert i fondsforvalterens mandat. Ved å gjøre dette elimineres menneskelig skjønnsmessig skjevhet i investeringsbeslu*tninger.

Ting investorer bør vurdere før de investerer i indeksfond

Her er noen få ting en investor må vurdere mens han finner svar påhvordan investere i indeksfond India-

  1. Risiko og avkastning

Siden indeksfond følger en markedsindeks og forvaltes passivt, er de mindre volatile enn aktivt forvaltede aksjefond. Derfor er risikoen lavere. Under et markedsrally,indeksfond Indiaavkastningen er vanligvis god.

Imidlertid anbefales det vanligvis å bytte investeringene dine til aktivt forvaltede aksjefond under en markedsnedgang. Ideelt sett bør du ha en sunn blanding av indeksfond og aktivt forvaltede fond i din aksjeportefølje.

Videre, siden indeksfondene forsøker å gjenskape ytelsen til indeksen, er avkastningen lik indeksens. En komponent som trenger din oppmerksomhet er imidlertid sporingsfeil. Derfor, før du investerer i et indeksfond, må du se etter et med lavest relativ volatilitet.

  1. Utgiftsforhold

DeUtgiftsforholder en liten prosentandel av fondets totale eiendeler som belastes av fondshuset mot fondsforvaltningstjenester.

En av de største USP-ene til et indeksfond er dets lave utgiftsforhold. Siden fondet forvaltes passivt, er det ikke nødvendig å lage en investeringsstrategi eller undersøke og finne aksjer for å investere. Dette reduserer fondsforvaltningskostnadene, noe som fører til en lavere kostnadsprosent.

  1. Invester i henhold til investeringsplanen din

Indeksfond anbefales til investorer med en investeringshorisont på 7 år eller mer. Det er observert at disse fondene opplever svingninger på kort sikt, men de gjennomsnittlig ut over lengre sikt.

Med et investeringsvindu på minst syv år kan du forvente å oppnå avkastning i området 10-12 %. Du kan tilpasse dine langsiktige investeringsmål med disse investeringene og forbli investert så lenge du kan.

  1. Avgift

Som aksjefond er indeksfond underlagt utbytteutdelingsskatt og kapitalgevinstskatt underlagt utbytteutdelingsskatt og kapitalgevinstskatt.

  1. Dividend Distribution Tax (DDT)

Når et fondshus betaler utbytte, aUtbyttedistribusjonsskatt(DDT) på 10 % trekkes ved kilden før betalingen utføres.

  1. Gevinstskatt

Ved innløsning av andelene i et indeksfond tjener du kapitalgevinster – som er skattepliktige. Satsen pågevinstskattavhenger av holdeperioden - perioden du var investert i fondet.

  • Kapitalgevinsten opptjent av deg i en holdeperiode på opptil ett år = Short Term Capital Gain (STCG) som beskattes med 15 %.
  • Kapitalgevinsten du har opptjent i en periode på mer enn ett år = Long Term Capital Gain (LTCG). LTCG opp til Rs. 1 lakh er ikke skattepliktig. Enhver LTCG over dette beløpet beskattes med 10 % uten indeksregulering.

Det kan også være lurt å lese Beste indeksfond å investere i India

Konklusjon

Indeksfond har muligheten til å hjelpe deg med å spare mye penger og kan sette deg opp for suksess i fremtiden.

På grunn av den nylige omklassifiseringen av verdipapirfondsordninger av SEBI (Securities and Exchange Board of India), er mange finansielle planleggere overbevist om at indeksfond i India etter hvert vil bli en betydelig aktør blant de ulike investeringsalternativene.

For å si det mildt kan det indiske aksjemarkedet være skremmende. Aksjeinvestering ser ut til å være en vanskelig prosess fordi det er tusenvis av aksjer, et bredt spekter av finansielle instrumenter og forvirrende sjargong rundt det.

I tillegg er det enkelt å bli dratt inn i den flyktige verdenen av dagshandel, hvor du kjøper og selger aksjer hver dag i et forsøk på å tjene store penger ved å satse på raske kursendringer.

Det kan imidlertid være det beste alternativet for deg hvis du er på vakt mot å ta sjanser og ønsker å foreta langsiktige investeringer med beskjeden avkastning ogfordelene med indeksfond.

Du kan også være interessert i å vite-

1.

Hvordan investere i aksjemarkedet

2.

Hvordan investere i aksjefond

3.

Hvordan investere i SIP

4.

Hvordan investere i Nifty Index Fund direkte

5.

Hvordan investere i amerikanske aksjer via aksjefond

Ansvarsfraskrivelse: Denne bloggen er utelukkende for pedagogiske formål. Verdipapirene/investeringene som er oppgitt her er ikke anbefalende.

For å lese RAansvarsfraskrivelse, vennligst klikkher
Forskningsanalytiker - Bavadharini KS

Hvordan investere i indeksfond (2024)

FAQs

Hvordan investere i indeksfond? ›

blot vil investere i en type indeksfond, kan du blot investere igennem deres side. Vil du gerne udvide din portefølje på et tidspunkt med aktier eller andre indeksfonde, bør du nok vælge en normal handelsplatform som Nordnet.

Hvordan investerer man i indeksfonde? ›

Når man opbygger en indeksfond, er første trin at udvælge det indeks, man vil følge. Herefter gælder det så om at opbygge en portefølje af aktier eller obligationer, der afspejler det indeks. Et eksempel på et aktieindeks er det danske OMX C25 indeks.

Hvilke indeksfonde skal jeg investere i? ›

Vi har samlet en række gode indeksfonde, som du kan overveje at investere dine penge i.
  1. OMX C25. C25 indekset (tidligere C20) er et den mest kendte danske indeksfond med de 25 største danske aktier. ...
  2. Dow Jones indeks. ...
  3. S&P 500 indeks. ...
  4. DAX indeks. ...
  5. Sparindex Bæredygtige Global.
Mar 27, 2022

Hvordan fungere en Indexfond? ›

En indeksfond er en aktiefond, som er passivt forvaltet og følger et bestemt indeks. I og med at fonden er passiv, kan omkostningerne holdes nede. En indeksfond er en investeringsfond, der investerer i en bred vifte af aktier i overensstemmelse med et benchmarkindeks.

Er det godt at investere i fonde? ›

Når du sparer op ved at investere i fonde, får du spredt risikoen, når du investerer dine penge. Eftersom en fond indeholder mange forskellige aktier, investerer du således i mange selskaber fremfor kun et enkelt eller få. Dermed bliver du indirekte medejer af de selskaber, hvis aktier indgår i fonden.

Hvad er forskellen på ETF og indeksfonde? ›

Den største forskel, der typisk lægges vægt på, mellem en investeringsforening og en ETF er, at en ETF altid er lagerbeskattet, mens en investeringsforening kan være lagerbeskattet eller beskattet efter realisationsprincippet. Det betyder, at du med en ETF altid betaler skat af dit afkast årligt, hvis det er positivt.

Hvordan investerer jeg bedst mine penge? ›

Investeringer i aktier og obligationer kan få din opsparing til at vokse. Undgå bankens omkostninger - lær at investere dine penge selv. Aktier og obligationer har historisk set givet gode afkast. Derfor kan det give mening at investere dine penge, hvis du vil have din opsparing til at vokse.

Hvordan beskattes indeksfonde? ›

Beskatningen af indeksfonde varierer afhængigt af sammensætningen i fonden. Hvis du køber en indeksfond (eller ETF) med mere end 50% investeret i aktier, bliver dette beskattet som aktieindkomst. Mange ETFer opfylder ikke dette kriterie og bliver derfor lagerbeskattet som kapitalindkomst.

Hvilken bank er bedst at investere i? ›

Vi er kåret som danskernes foretrukne bank for 14. år i træk
PlaceringBankCEM score
1Arbejdernes Landsbank7.385
2Sparekassen Thy7.340
3Ringkjøbing Landbobank7.274
4Djurslands Bank7.209
16 more rows

Kan man investere i S&P 500 på Nordnet? ›

Med Nordnet Markets.

Er du en mere erfaren investor, som vil løbe en større risiko, kan du også investere i S&P 500 med vores Nordnet Markets-produkter. Her kan du blandt andet investere i op- og nedture.

Hvordan starter man en fond? ›

Fondens fundats skal indeholde følgende:
  1. Navn på fonden.
  2. Navn på kommunen, hvori fonden har hjemsted.
  3. Fondens formål.
  4. Størrelsen på indskuddet af fondens aktiver og egenkapital ved dens oprettelse.
  5. Beskrivelse af eventuelle særlige rettigheder, som tilkommer stifter eller andre.
Dec 15, 2022

Hvilket globalt indeksfond er bedst? ›

I opgørelsen over danske indeksfonde med fokus på globale aktier har Nordea Invest Globale Aktier Indeks klaret sig bedst henover de seneste 10 år. Alle fonde i opgørelsen har i gennemsnit leveret tocifrede afkast om året i den opgjorte periode.

Hvor meget skal man starte med at investere i aktier? ›

Det kan ikke betale sig at investere små beløb og handle ofte – det er for dyrt i omkostninger. Vil du i gang med at investere, kan omkring 25.000 kroner være et udmærket udgangspunkt. Vil du investere et mindre beløb løbende – for eksempel 1.000 kroner om måneden?

Hvad er klogest at investere i? ›

Investering i aktier er et rigtig godt sted at starte, hvis du er nybegynder. Når du køber aktier i en virksomhed, køber du et lille stykke af virksomhedens fremtidige værdi. Hvis virksomheden stiger i værdi, gør din aktie det samme, og sådan kan du tjene penge på aktier.

Hvornår er det bedst at investere? ›

Skal du bruge dem inden for de nærmeste år, kan det være fint at placere dem på en bankkonto, selv om renten er lav. Med en tidshorisont under tre år er der som tommelfingerregel for stor risiko forbundet med at investere. Men er din tidshorisont længere end tre år, bør du overveje at investere pengene.

Kan man leve af at investere? ›

Kan man leve af aktier? Ja, hvis du har investeret et stort nok beløb. En tommelfingerregel er, at du kan leve af aktier, hvis du har investeret et beløb tilsvarende 25 x dit årlige forbrug.

Hvilken investeringsforening er bedst? ›

I Danmark har Nykredit Invest i år vundet de to hovedpriser Bedste fondshus til Aktier og Obligationer og Bedste fondshus til Aktier, og vinder desuden prisen for Bedste Globale Aktiefond med den bæredygtige fond Sparinvest INDEX DJSI World KL. Læs mere om Nykredits priser ved Morningstar Awards 2023.

Hvordan investerer man i C25 index? ›

Hvordan kan man investerer i C25-indekset? Man kan investere i C25-indekset på flere måder. En måde er ved at købe enkeltaktier, hvor man køber sig ind i de virksomheder, der er noteret på indekset. En anden måde er ved at købe ETF'er eller investeringsforeninger.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 5524

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.